top of page

PERSBERICHT - Lancering Duowonen


PERSBERICHT


DNGB lanceert innovatief product Duowonen

Senioren kunnen overwaarde verzilveren, zónder verhuizing


Almere, 11 september 2018 - Vanaf vandaag hebben senioren (57+) met een eigen woning de mogelijkheid om de overwaarde van hun huis te verzilveren, zónder te verhuizen. Met Duowonen, ontwikkeld door DNGB, kunnen zij de grond onder hun woning verkopen en krijgen zij de waarde in één keer uitbetaald. Hierdoor krijgen ze meer financiële ruimte voor bijvoorbeeld een woningaanpassing, een vakantiehuis of een schenking.


Woningwaarde omzetten in geld

Veel senioren bezitten een grotendeels afgelost huis met overwaarde maar kunnen dit vermogen niet losmaken uit de woning, terwijl veel oudere huiseigenaren juist behoefte hebben aan wat extra geld. Olav Koenders, CEO bij DNGB: ‘Om de overwaarde van het huis te benutten voor het vrijmaken van vermogen is verhuizen een optie. Dat is voor senioren vaak een grote stap en het vinden van een passende en betaalbare (huur)woning is niet eenvoudig. Zeker niet op de huidige woningmarkt. De behoefte aan een product waarbij oudere huizenbezitters de overwaarde kunnen verzilveren is al jaren groeiende, maar banken en andere geldverstrekkers voorzien hier nauwelijks in. Duowonen is een eenvoudig alternatief, waarmee senioren in hun eigen huis kunnen blijven wonen en toch de woningwaarde om kunnen zetten in geld.’


Grond verkopen zonder risico

Met Duowonen verkoop je als huisbezitter de grond onder de woning en ontvang je in één keer de opbrengsten van die verkoop. Na aflossing van een eventuele restant hypotheek, beschik je vrij over dit geld. Bijvoorbeeld voor woningverbeteringen, een schenking aan de kinderen, een vakantiehuis of een verre reis. Duowonen richt zich vooral op gepensioneerden, aangezien deze doelgroep het leeuwendeel van hun bezit vast heeft zitten in hun woning. Maar Duowonen is voor alle 57-plussers met een eigen woning mogelijk.


Voor het gebruik van de grond betaalt de woningbezitter canon, een maandelijkse vergoeding aan Duowonen. Uniek aan dit product is dat de maandelijkse vergoeding voor de grond, los van een jaarlijkse inflatiecorrectie, nooit kan worden herzien. Bovendien kan de grond op ieder gewenst moment worden teruggekocht.


Duowonen is alleen af te sluiten via een financieel adviseur. Meer informatie over Duowonen is te vinden op www.duowonen.nl.


Over DNGB en Goodlife

Duowonen is een initiatief van DNGB BV. Goodlife, handelsnaam van SRLEV NV, is de partij die de grond koopt en de maandelijkse vergoeding voor het gebruik van de grond ontvangt. DNGB heeft namens Goodlife het klantcontact, verzorgt onder andere offertes voor Duowonen, de bijbehorende overeenkomsten en administratie.



Voor de redactie - Niet voor publicatie

Met persvragen kunt u zich richten tot:

Irene van As, 06 15 071 474, ivanas@ivrm.nl

Natalie van Gils, 06 15 074 185, nvangils@ivrm.nl

bottom of page